Noortje

Ik ben Noortje Pelgröm, GZ psycholoog, Cognitieve Gedragstherapeut (CGT), EMDR therapeut & doula.

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik combineer mijn werk als psycholoog met mijn werk als doula en de zorg voor mijn kinderen. In de afgelopen jaren heb ik juist door dit te combineren een balans gevonden in mijn werk en in mij als persoon.

 

Opleiding

Ik heb mijn opleiding psychologie aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd en ben sinds 2006 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg.

Daarnaast heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) gevolgd en ben daarmee geregistreerd GZ-psycholoog (BIG 79916137325). Tevens ben ik Cognitief Gedragstherapeut (VGCT) en EMDR therapeut (vereniging EMDR Nederland).

Oktober 2016 heb ik de opleiding tot doula bij JJ Doula in Amsterdam afgerond.

 

Werkervaring

Voordat ik mijn eigen praktijk ben gestart, was ik werkzaam als GZ psycholoog bij diverse ambulante behandelpoli´s van Arkin in Amsterdam en GGZ inGeest in Amstelveen. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van mensen met depressieve- en angstklachten. Maar ook met meer complexe problematiek zoals schizofrenie en persoonlijkheidsstoornissen.

Binnen mijn eigen praktijk richt ik mij vooral op de kort durende behandelingen, middels cognitieve gedragstherapie en EMDR. Tevens geef ik systeemtherapie. Daarnaast ben ik inzetbaar als zwangerschaps- en bevalcoach en begeleid ik als doula bevallingen.

 

Beroepsverenigingen

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen:

VGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)

VEN (Vereniging EMDR Nederland)

NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen)

NBvD (Nederlanse Belangenvereniging voor Doula’s)

Postnatal Support Network

 

Werkwijze

Nadat je je hebt aangemeld maken we op korte termijn een afspraak voor een intakegesprek. In dit eerste gesprek wordt uitgebreid stilgestaan bij de problemen die je ervaart en wat je wilt bereiken. Aan de hand van dit gesprek zullen we samen een behandelplan opstellen, passend bij jouw persoonlijke situatie. Aansluitend kan de behandeling van start gaan.

Binnen mijn praktijk aan huis richt ik mij op vrouwen die in hun kinderwens of rol als moeder tegen vragen of problemen aanlopen. Voor meer informatie over mijn werk en werkwijze als psycholoog in de GGZ, verwijs ik u naar de website van PPC Oosteinde.

 

Doula

Wanneer je mij als doula bij je zwangerschap en bevalling aanwezig wilt hebben, neem dan in de loop van je zwangerschap contact met mij op. Maar ook wanneer je bijna gaat bevallen en toch graag een doula wilt kun je contact opnemen.

 

 

 

“Every women who heals herself, helps heal all the women who came before her, and all those who come after her”. Christiane Northrup