Bevalling

Ik kan je gedurende de zwangerschap en je bevalling op psychologisch en emotioneel vlak bijstaan in mijn rol als doula.

Doula is een Grieks woord, dat vrij vertaald betekent: vrouwen zorgen voor vrouwen. In de huidige tijd staat de term doula voor een ervaren vrouw, die psychologische, emotionele, praktische en informatieve steun biedt aan een vrouw of koppel tijdens en na de geboorte.

Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van een doula tijdens de bevalling ervoor zorgt dat de kans op een keizersnede en (onnodige) medische ingrepen sterk afneemt. Vrouwen die met de aanwezigheid van een doula bevallen kijken vaak positiever terug op hun bevalling.

Tijdens de zwangerschap en bevalling kan ik je helpen je te ontspannen en de weeën te versnellen of te vertragen en deze op een zo prettig mogelijke manier op te vangen. Tevens kan ik je helpen om de communicatie rondom je te versterken of te verduidelijken. Maar bovenal ben ik er om je kracht en vertrouwen te geven.

Of je nou thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, met of zonder pijnmedicatie; ik wil je helpen om een fijne en veilige omgeving voor je te creëren en zal daarin jouw wensen en behoeften ten volste volgen en respecteren.

Wanneer je het fijn vindt, houd ik tijdens de geboorte een logboek bij. Ook kan ik foto’s maken en/of filmen.